Biskupi chcú zakázať predaj antikoncepcie v lekárňach!

NETKY.SK • 7 November 2013, 10:06 • 2 min
Biskupi chcú zakázať predaj antikoncepcie v lekárňach!

BRATISLAVA - Kým vo svete sa posilňujú práva žien, slovenskí biskupi opäť mútia vodu vo verejnom priestore. Tentoraz broja proti predaju antikoncepcie v lekárňach.

slovakia

left justify in out

Katolícki funkcionári sa najnovšie uzniesli na tom, že veriaci lekárnici majú povinnosť odmietnuť predaj týchto tabletiek. Pritom ak antikoncepciu budú farmaceuti v malých mestách, kde je len jedna lekáreň, odmietať pre ženy, ktoré ju používajú, môže sa stať nedostupnou. Zároveň biskupi vyzvali všetkých kresťanov, aby pri svojich nákupoch uprednostňovali takéto lekárne. Predajom antikoncepcie sa zaoberala subkomisia pre bioetiku pri Konferencii biskupov Slovenska na konci októbra. Tvrdí, že sa na ňu s touto otázkou obracali veriaci lekárnici.

Podľa jej stanoviska, by kresťanskí lekárnici mali pri predaji antikoncepcie uplatňovať výhradu vo svedomí a tieto lieky nepredávať a ani neobjednávať. Ondreja Sukeľa zo Slovenskej lekárnickej komory stanovisko Konferencie biskupov Slovenska neprekvapilo. Zástupkyne mimovládnych organizácii, ktoré sa zaoberajú právami žien, považujú stanovisko za nebezpečné. Viac si možno prečítať v denníku Pravda v článku s názvom "Biskupi opäť broja, tentoraz proti antikoncepcii v lekárňach".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies