Biskupi budú vydávať pôstnu polievku

NETKY.SK • 15 Február 2015, 09:48 • 2 min
Biskupi budú vydávať pôstnu polievku

BRATISLAVA - Bratislavskí katolícki biskupi Stanislav Zvolenský a Jozef Haľko budú vydávať pôstnu polievku. Podporia tak pôstnu iniciatívu Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa!

slovakia

left justify in out

Polievka sa bude podávať v piatok 27. februára 2015 od 12:00 do 14:00 u Milosrdných bratov v Bratislave. Za túto polievku je možné zaplatiť ako za celý obed, teda tri eurá. Menej ako jedno euro z vyzbieraných peňazí poputuje na náklady spojené s prípravou polievky, zvyšok na účel iniciatívy Podeľme sa!

 

Projekt má názov "Piatok". Rovnaký je aj názov webstránky projektu piatok.kbs.sk. Predstavuje pozvanie pre všetkých k spoločnému stretnutiu na deň pokánia, čo je piatok. Je tiež prejavom dôvery a ochoty dať iným to, čo si veriaci odoprú, znamením vzájomnej jednoty a spolupráce v duchu myšlienky Svätého Otca Františka "vychádzať na periférie”. Projekt tiež chce podporiť prejav identity kresťana - katolíka: "Som veriaci, v piatok sa postím". Hlavným organizátorom projektu je KBS. Spolupracuje s Katolíckym hnutím žien Slovenska, ktoré stojí za iniciatívou Podeľme sa! Priestory poskytuje Hospitálska rehoľa Milosrdných bratov.

 

KBS zorganizovala projekt v pilotnej verzii 11. apríla 2014. Pozvanie prijalo vyše dvesto ľudí. Vyzbieralo sa 1763,25 eur. Vyzbierané peniaze putovali na pomoc mnohodetným rodinám v hmotnej núdzi v Rožňavskej diecéze a na otvorenie nízkoprahového centra v meste Lučenec. Náklady na polievku v plnej výške uhradil konvent Hospitálskej rehole Milosrdných bratov, ktorý na akciu poskytol bezplatne aj priestory svojho refektára.

 

Projekt nadväzuje na pôstnu iniciatívu Katolíckeho hnutia žien Slovenska Podeľme sa! Od ostatných zbierok na Slovensku sa odlišuje tým, že sa delím, nedávam almužnu, ale dávam to, čo si sám odopriem. Je spojená s pôstnym obdobím, kedy sa usilujeme niečo si odoprieť, a tým pomôcť iným, ktorí to viac potrebujú. Katolícke hnutie žien Slovenska sa rozhodlo pomáhať ženám s deťmi v ťažkých životných situáciách a umožniť im vrátiť sa do života, aby neboli neustále odkázané na pomoc iných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona