Biotechnologická firma zaoberajúca sa diagnostikou rakoviny získala milión eur

NETKY.SK • 25 September 2018, 11:29 • 2 min
Biotechnologická firma zaoberajúca sa diagnostikou rakoviny získala milión eur

Bratislava- Slovenská biotechnologická firma MultiplexDX, ktorá sa zaoberá diagnostikou rakoviny, získala uplynulý týždeň od amerického investora Ronalda Cooka a investorov z platformy Crowdberry investíciu jeden milión eur. Ide o najväčšiu investíciu, ktorú získala slovenská biotechnologická firma.

slovakia

left justify in out

Investori sa zároveň stali spolumajiteľmi spoločnosti. TASR o tom informoval zakladateľ spoločnosti Pavol Čekan.

 

Spoločnosť sa sústredí na vývoj revolučných personalizovaných diagnostických onkologických testov, ktoré vďaka 99-percentnej presnosti pomôžu navrhnúť presnejšiu liečbu a vylúčiť nesprávnu diagnózu.

 

"Investíciu použijeme najmä na rozšírenie firemnej infraštruktúry vrátane špičkového laboratória na Slovensku, marketing a predaj našich produktov," povedal Čekan.

 

Spoločnosť plánuje dokončenie komplexného diagnostického testu v roku 2023.

 

Štyri produktové súčasti konečného testu sa však už predávajú a používajú v popredných medzinárodných inštitúciách, ako National Institutes of Health, Cornell University alebo na univerzitnej klinike v Düsseldorfe.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies