Biológ uchvátil internet zábermi medúzy v benátskom kanále

NETKY.SK • 6 Máj 2020, 12:49 • 2 min
Biológ uchvátil internet zábermi medúzy v benátskom kanále

Užívateľov internetu, ktorí sú v čase koronavírusovej krízy hladní po pozitívnych správach, uchvátil taliansky biológ, ktorý zverejnil uhrančivé zábery medúzy prechádzajúce jedným z benátskych kanálov.

slovakia

left justify in out

 

Voda v meste je teraz kvôli takmer nulovej lodnej prevádzke nezvyčajne čistá a do inokedy zakalenej lagúny si našli cestu aj živočíchy, ktorí tu bežne nebývajú k videniu, napísal britský denník The Independent.


"Vďaka neobvyklému pokoju v benátskych kanáloch a vďaka neprítomnosti plavidiel táto medúza plávala v priezračnej vode v blízkosti mosta Batteri a vyzeralo to, ako by kĺzala medzi neskutočne nehybnými odrazmi budov," napísal na Instagrame Andrea Mangone. Medúza pritom bola len jedným zástupcom pestrej fauny, ktorú pod hladinou nakrútil.

 

Aj delfíny
Minulý mesiac získali na sociálnych sieťach obrovský ohlas správy o tom, že do náhle pokojných vôd pri Benátkach sa vrátili delfíny.

 

Koronavírus spôsobil rapídne zníženie emisií, Matka príroda sa zotavuje

 

Časopis National Geographic ale potom správu vyvrátil ako podvrh. Údajné zábery zo severotalianskeho mesta totiž v skutočnosti vznikli v Cagliari na Sardínii, teda stovky kilometrov od Benátok.


Medúza (Rhizostoma pulmo) je morská medúza žijúca v teplých moriach a možno sa s ňou stretnúť aj pri pobreží Stredozemného, ​​Jadranského či Čierneho mora.

 

Jej názov pochádza z toho, že jej ramená pripomínajú pľúca stavovcov. Jej klobúk dosahuje priemer až osemdesiat centimetrov. Jej popŕhlenie nie je príliš nebezpečné, človeku neublíži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies