Biodiverzitu plánuje vláda podporiť sumou viac ako 500 mil. eur

NETKY.SK • 10 September 2014, 08:16 • 2 min
Biodiverzitu plánuje vláda podporiť sumou viac ako 500 mil. eur

BRATISLAVA - Slovensko plánuje na ochranu biologickej diverzity do roku 2020 vynaložiť viac ako 500 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z dokumentu nazvaného Akčný plán pre implementáciu opatrení vyplývajúcich z aktualizovanej národnej stratégie na ochranu biodiverzity do roku 2020, ktorý by dnes na svojej 122. schôdzi mala schváliť vláda. Materiál z dielne ministerstva životného prostredia stanovuje pre potreby ochrany biodiverzity 167 úloh. Medzi ciele, ktoré sa ministerstvo zaväzuje splniť do roku 2020, patria napríklad obnova 15 percent zdegenerovaných ekosystémov, zabezpečenie zachovania aktuálnej výmery lesov, ochrana vodných biotopov alebo zmiernenie negatívnych vplyvov inváznych druhov rastlín a živočíchov na naše životné prostredie. Takisto plánuje investovať do environmentálnej výchovy, vzdelávania, výskumu a informovania verejnosti. 

 

Ministri sa oboznámia aj so Správou o výkone práv akcionára v akciových spoločnostiach so 100 % majetkovou účasťou štátu v pôsobnosti Ministerstva vnútra SR za rok 2013. Z materiálu okrem iného vyplýva, že automobilové opravovne ministerstva vnútra skončili minulý rok v pluse, keď dosiahli zisk 50 507 eur. Druhý podnik rezortu vnútra, Nemocnica sv. Michala v Bratislave, skončila vlani v červených číslach, keď vykázala stratu približne 2,64 milióna eur. 

 

Vláda dnes bude rokovať aj o správe o zabezpečení dodávok energií a riešení prípadných núdzových stavov. Ako sa uvádza v materiáli, Slovensko je v porovnaní s rokom 2009 lepšie pripravené na situáciu, ak by sa obdobné prerušenie dodávok plynu z Ruskej federácie cez Ukrajinu zopakovalo. Dodávka zemného plynu pre potreby odberateľov na území Slovenska je podľa materiálu zabezpečená na základe zmlúv jednotlivých dodávateľov plynu pôsobiacich na Slovensku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona