Binance predstavila demo decentralizovanej burzy

NETKY.SK • 10 August 2018, 20:00 • 2 min
Binance predstavila demo decentralizovanej burzy

HONGKONG – Generálny riaditeľ burzy Binance Changpeng Zhao včera oznámil, že spustili demo verziu decentralizovanej obchodnej platformy.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V šesťminútovom videu pripojenom Zhao predstavil demo decentralizovanej burzy. CEO zároveň vyzval fanúšikov, aby od tohto dema príliš veľa neočakávali, keďže ešte nemá ani grafické užívateľské rozhranie.

 

 

 

Zhao predviedol tri základné funkcie plánovanej burzy – vytvorenie, zalistovanie a obchodovanie s tokenmi. Zatiaľ však nebol zverejnený dátum spustenia tejto decentralizovanej platformy, takže si ešte budeme musieť chvíľu počkať, aby sme si ju mohli vyskúšať.

 

Decentralizované burzy sú považované za bezpečnejšie ako ich centralizované verzie, ktoré sú zraniteľnejšie voči hackerským útokom. Decentralizované platformy sú vytvorené takým spôsobom, ktorý umožňuje používateľom zachovať si vlastníctvo svojich kryptomien pomocou súkromných kľúčov. Toto riešenie zabraňuje nahromadeniu kryptomien v jednej centralizovanej peňaženke, alebo inak povedané v jedinom bode, ktorý sa môže stať cieľom útoku.

 

img

Changpeng Zhao

 

Začiatkom tohto mesiaca Binance kúpila Trust Wallet. Ide o open source anonymnú a decentralizovanú peňaženku, ktorá podporuje Ethereum a viac ako 20.000 rôznych tokenov na báze Etherea. Zhao neskôr oznámil, že Binance plánuje nastaviť Trust Wallet ako štandardnú peňaženku na jej decentralizovanej platforme.

 

Binance, ktorá na jar presunula svoju prevádzku na Maltu, je podľa objemov obchodovania najväčšou burzou na svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies