Binance CEO Changpeng Zhao: Obavy z Tetheru sú tu stále

NETKY.SK • 5 August 2018, 13:45 • 2 min
Binance CEO Changpeng Zhao: Obavy z Tetheru sú tu stále

HONGKONG – Počas nedávnej konferencie v Južnej Kórei generálny riaditeľ burzy Binance Changpeng Zhao odpovedal na otázky týkajúce sa vzťahu spoločnosti ku kontroverznej kryptomene Tether. Binance je totiž jedným z najväčších držiteľov Tetheru.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CEO Binance vyjadril znepokojenie nad Tetherom

 

Jedna z otázok prišla od Ran Neu-Nera, ktorý sa opýtal na vplyv krachu Tetheru na burzu Binance.

 

img

 

"História nám ukázala, že fiatové meny krachovali dosť často. Pravdepodobne častejšie ako kryptomeny. Takže áno, obavy sú tam vždy a preto sme zalistovali aj iné stablecoins ako True USD a ďalšie, ktoré aktívne podporujeme," odpovedal Zhao.

 

Burza Binance bola spustená v lete minulého roku s počiatočnou ponukou mincí (ICO), z ktorej vyzbierali okolo 15 miliónov dolárov. Kryptoburza zabezpečuje multi-jazyčný servis pre medzinárodnú klientelu. Burze sa darí, keď tento rok dokázala zarobiť už viac ako jednu miliardu dolárov. Binance investovala do banky na Malte, kde taktiež otvorila svoju pobočku, pokúša sa ovládnuť aj juhokórejský trh a nedávno sa spojila so spoločnosťou Libra Credit.

 

img

 

Tether a Bitfinex

 

Neu-Her sa tiež opýtal na spojenie medzi Tetherom a burzou Bitfinex. Mnoho ľudí v tejto oblasti totiž obviňuje túto burzu, že pomocou kryptomeny Tether manipulovala s cenami Bitcoinu. Niektorí dokonca tvrdia, že celkový raketový nárast cien kryptomien koncom roka 2017 bol spôsobený manipuláciou s Tetherom.

 

"Osobne som ich bankové účty nevidel," povedal Zhao. "Z logického hľadiska však majú také zisky z ich pravidelnej burzovej činnosti, že nemusia robiť nič bláznivé v súvislosti s Tetherom. Myslím, že nemôžu uverejniť údaje o svojom bankovom účte z toho dôvodu, že by im banka účet okamžite zrušila," dodal Zhao.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies