Billie Jean Kingová očakáva od Infantina viac žien vo FIFA

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 13:55 • 2 min
Billie Jean Kingová očakáva od Infantina viac žien vo FIFA

ZÜRICH - Bývalá tenistka a bojovníčka za ľudské práva Billie Jean Kingová nalieha na nového prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina, aby do administratívy presadil väčšie zastúpenie žien.

slovakia

left justify in out

Američanka vystúpila v zürišskom sídle FIFA na konferencii venovanej problematike riadenia ženského futbalu a vo svojom prejave nezabudla pripomenúť, že futbalové hnutie má po rokoch poznačených korupciou šancu na vlastnú transformáciu. "Nechcem vyvíjať žiaden nátlak, ale svet sa na vás spolieha," povedala Kingová s očami zabodnutými do Infantina. Medzi tri kľúčové kroky k reforme FIFA zaradila tretinové zastúpenie žien v riadiacej štruktúre, menovanie dôveryhodného generálneho sekretára prístupného myšlienkam o rodovej rovnosti v športe a vypracovanie komerčnej stratégie pre ženský futbal.
Nedávny mimoriadny kongres FIFA schválil reformný návrh, v ktorom bol zahrnutý aj bod týkajúci sa zvýšenia podielu žien na riadení organizácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies