Billie Eilish je najmladšou sólovou interpretkou, ktorá dobyla albumový UK Chart

NETKY.SK • 7 Apríl 2019, 08:32 • 2 min
Billie Eilish je najmladšou sólovou interpretkou, ktorá dobyla albumový UK Chart

BRATISLAVA - Americká speváčka Billie Eilish sa stala najmladšou sólovou interpretkou, ktorá sa v britskom albumovom rebríčku dostala na prvú priečku. Rodáčke z Los Angeles sa tento rekord podaril vo veku 17 rokov, tri mesiace a 18 dní, a to s jej debutovou štúdiovkou When We All Fall Asleep, Where Do We Go?, ktorá sa dostala na trh 29. marca a predalo sa z nej 48-tisíc kópií.

slovakia

left justify in out

Predtým držala toto prvenstvo Joss Stone, ktorá bola v čase, keď sa dostala na vrchol UK Chartu, len o dva mesiace staršia od Eilish.

Billie Eilish Pirate Baird O'Connell vydala 11. augusta 2017 debutové EP Don't Smile at Me, z ktorého pochádza aj singel Ocean Eyes. Na jej zatiaľ jedinom albume When We All Fall Asleep, Where Do We Go? sa nachádza 14 skladieb, medzi ktorými sú aj single You Should See Me in a Crown, When the Party's Over, Bury a Friend, Wish You Were Gay a Bad Guy. O produkciu sa postaral Finneas.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies