Billboard pobúril ľudí: Vyrobili ho zo skutočných králikov!

NETKY.SK • 17 Apríl 2014, 14:28 • 2 min
Billboard pobúril ľudí: Vyrobili ho zo skutočných králikov!

WELLINGTON - Sieť pizzerií na Novom Zélande, povestná provokačnými reklamami, víta Veľkú noc billboardom vyrobeným z koží 500 králikov - propaguje tak svoju králičiu pizzu, špecialitu podávanú len počas sviatočného víkendu. Napísala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Billboard siete pizzerií nazvanej Hell Pizza (Pizza Peklo) v meste Auckland hlása: "Králičia pizza. Urobená z naozajstného králika. Tak ako tento billboard". Niektorí kritici však reklamu označili za "chorú" a "nechutnú".

     

Králiky, privezené v 19. storočí, nemajú na Novom Zélande prirodzených dravcov a farmári ich pokladajú za škodcov, predovšetkým v suchom vnútrozemí Otaga na Južnom ostrove.
     

Novozélandská spoločnosť vegetariánov napísala vo vyhlásení, že hoci billboard je pre mnohých konfrontačný a pohoršujúci, má aj kladné "vedľajšie účinky".
     

"Vďaka nemu sa aspoň ľudia lepšie zamyslia nad stravou, ktorú jedia. Billboard môže mať na ľudí pozitívny vplyv pri výbere stravy a životného štýlu," uviedla spoločnosť.

 

img
     

Sieť pizzerií ubezpečila na Facebooku svojich zákazníkov, že kože pochádzajú z divých králikov a získala ich od profesionálnej firmy na spracovanie kože - a tá ich zase dostala od miestnych spoločností na spracovanie mäsa, kde sú kože bežným vedľajším produktom. 
     

Novozélandská sieť pizzerií Hell Pizza, ktorá používa svoju typickú slovnú hračku "choďte do Pekla", v minulosti vyvolala sťažnosti zákazníkov na to, že v rámci propagácie svojej pizze "Túžba" rozposielala ľuďom kondómy.
     

V roku 2011 sieť pizzerií vyvesila billboard s reklamou na horúce sladké buchty, zvyčajne navrchu zdobené krížom - v tomto prípade však symbolom obráteného pentagramu. Pochúťku typickú pre Veľký piatok sprevádzali na billboarde slová: "Na krátky čas. Tak trochu ako Ježiš Kristus".
     

Veľkonočné sviatky budú pre králiky na Novom Zélande kruté, uskutoční sa tam totiž každoročný veľkonočný lov na králiky. V Otagu sa začína napoludnie na Veľký piatok.
     

Tento rok bude súťažiť 300 lovcov, rozdelených do 12 skupín, o to, ktorý z nich zabije najviac králikov v priebehu 24 hodín. Počas tejto udalosti je vždy zabitých okolo 10.000 králikov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies