Billboard Music Awards ovládli Ed Sheeran a Kendrick Lamar

NETKY.SK • 21 Máj 2018, 13:31 • 2 min
Billboard Music Awards ovládli Ed Sheeran a Kendrick Lamar

NEW YORK - Nočné udeľovanie 2018 Billboard Music Awards v Las Vegas ovládli Ed Sheeran a Kendrick Lamar, ktorí si vyslúžili po šesť trofejí.

slovakia

left justify in out

Sheeran, ktorý sa na slávnosti nezúčastnil, pritom okrem iného získal trofej pre top interpreta a prostredníctvom prenosu z Phoenix Parku v írskom Dubline zaspieval svoju Galway Girl. Cenu pre top interpretku získala Taylor Swift, za najlepšieho nového interpreta vyhlásili Khalida a medzi duami a skupinami triumfovali Imagine Dragons. V piatich kategóriách zvíťazil najväčší hit minulého roka, Despacito, na ktorom sa podieľali Luis Fonsi, Daddy Yankee a Justin Bieber.

Galavečer otvorila speváčka Kelly Clarkson, ktorá šou moderovala, spomienkou na obete piatkovej streľby na strednej škole v texaskom Santa Fe. Tridsaťšesťročná rodáčka z texaského Fort Worth publikum a celý svet vyzvala, aby proti podobným tragédiám robili viac. Požiadali ju vraj, aby ohlásila minútu ticha, no ona sa rozhodla radšej niečo urobiť.

 

"Opäť smútime za deťmi, ktoré bez príčiny zomreli ... už mám dosť minút ticha ... nefunguje to," vyjadrila sa. Ďalšiu streľbu, ktorá si pred troma mesiacmi na Marjory Stoneman Douglas High School vo floridskom Parklande vyžiadala 17 obetí, pripomenuli svojím vystúpením Shawn Mendes a Khalid, keď spolu so zborom z tejto školy predviedli pieseň Youth. Chainsmokers si zase pri dvoch príležitostiach spomenuli na dídžeja a producenta Aviciiho, ktorý zomrel minulý mesiac vo veku 28 rokov.

Celý galavečer sa však neniesol len v pochmúrnej atmosfére. Priniesol i energické vystúpenie Janet Jackson, ktorá si prevzala Billboard Icon Award a predviedla zmes svojich hitov Nasty, If a Throb. Minulý týždeň pritom oslávila 52. narodeniny aj 25. výročie od vydania jej prelomového albumu janet. (1993).

 

 

img

Janet Jackson. Foto: SITA

 

 

Okrem nej sa na pódiu vystriedali aj K-popová skupina BTS, Camila Cabello s Pharrellom Williamsom, Normani s Khalidom, Ariana Grande, Christina Aguilera s Demi Lovato, Macklemore s Keshou alebo John Legend, ktorý svoje vystúpenie v MGM Grand Garden Arene zakončil fotografiou svojho novorodeného synčeka na veľkoplošnej obrazovke. Šou uzavreli Salt-N-Pepa s hitmi Shoop, Let's Talk About Sex, Push It a Whatta Man, pričom pri poslednom menovanom sa k nim pridali aj En Vogue.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies