Billa Cosbyho zo znásilnení neobvinili

NETKY.SK • 7 Január 2016, 08:42 • 2 min
Billa Cosbyho zo znásilnení neobvinili

LOS ANGELES - Prokuratúra v americkom Los Angeles v stredu rozhodla neobviniť amerického komika Billa Cosbyho v dvoch prípadoch údajného znásilnenia žien v rokoch 1965 a 2008. Informovali o tom v noci nadnes svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

V prvom prípade, ktorý sa mal stať v roku 1965, prokurátorka Jackie Laceyová rozhodnutie nevzniesť obvinenie vysvetlila premlčaním tohto činu. V Kalifornii je pre trestné činy znásilnenia lehota premlčania stanovená na desať rokov. V druhom prípade z roku 2008 herca Cosbyho neobvinili rovnako pre jeho premlčanie ako aj pre nedostatok dôkazov, píše sa vo vyhlásení prokuratúry. Úrady totožnosť žalujúcich žien nezverejnili.


Dnešné rozhodnutie padlo týždeň po prvom oficiálnom obvinení zo sexuálneho napadnutia voči Cosbymu, ktoré vzniesla prokuratúra v okrese Montgomery v štáte Pensylvánia v prípade z roku 2004. Bývalá zamestnankyňa filadelfskej Univerzity Temple oznámila polícii, že ju herec nadrogoval a znásilnil vo svojom dome neďaleko Filadelfie v štáte Pensylvánia. Cosbyho predviedli pred súd v štáte Pensylvánia, kde si vypočul obvinenie a sudca stanovil výšku kaucie na milión dolárov. Herca následne prepustili.


Cosbyho kvôli údajným sexuálnym napadnutiam už v uplynulých rokoch obvinilo zhruba 50 žien.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies