Billa Cosbyho obvinili zo sexuálneho obťažovania ďalšie tri ženy

NETKY.SK • 13 August 2015, 11:07 • 2 min
Billa Cosbyho obvinili zo sexuálneho obťažovania ďalšie tri ženy

LOS ANGELES - Americký herec Bill Cosby čelí ďalším trom obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Colleen Hughes, Linda Ridgeway Whitedeer a Eden Tiri sa pridali k viac ako 40 ženám, ktoré tvrdia, že ich 78-ročný predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) v minulosti zneužil alebo sexuálne obťažoval.

slovakia

left justify in out

Právnička Gloria Allred, ktorá zastupuje viac ako 21 komikových údajných obetí, počas stredajšej tlačovej konferencie uviedla, že Hughes, Ridgeway Whitedeer a Tiri sa rozhodli prehovoriť, aby vyjadrili podporu ženám kritizovaným hercovými advokátmi. „Neexistuje zákon, ktorý by obmedzoval slobodu prejavu. Človek, ktorý tvrdí, že je obeťou, o tom môže kedykoľvek slobodne prehovoriť,“ uviedla Allred.

 

Hughes v čase, keď sa mala stať Cosbyho obeťou, pracovala ako letuška. Herca stretla začiatkom 70. rokov v lietadle, ktoré smerovalo do Los Angeles. Flirtoval s ňou a následne ju pozval na obed do Beverly Hills. Stevardka súhlasila, avšak iba pod podmienkou, že bude môcť so sebou vziať aj kolegyňu. Cosby po ne poslal auto, no spolupracovníčka sa neukázala a letuška išla sama. Herec s ňou šiel do hotela Fairmont, kde ju čakal v izbe, kým sa pripraví na obed, no medzitým objednal šampanské. Popíjali teda a pozerali televíziu. Potom si vraj Hughes pamätá už len to, že sa zobudila po piatej popoludní, jej oblečenie bolo porozhadzované po izbe a po celom tele mala ejakulát. „Bolo to nechutné. Bola som zmätená a zahanbená. Nikdy som nikomu nepovedala, čo sa mi stalo,“ vyjadrila sa Hughes.

 

Bývalú herečku Lindu Ridgeway Whitedeer Cosby údajne zneužil krátko po tom, ako sa rozviedla s Fredom Apollom, niekdajším viceprezidentom Agentúry Williama Morrisa. O tom, čo sa stalo, vraj chcela povedať zástupcom spomínanej agentúry, ktorá spolupracovala s hercom, neskôr si to však rozmyslela, pretože nechcela dostať do problémov exmanžela. Eden Tiri hrala v roku 1989 ako 22-ročná policajtku v Show Billa Cosbyho. Komik raz údajne na ňu čakal v šatni, kde jej robil sexuálne návrhy.

 

Cosby i jeho právnici tvrdenia všetkých jeho údajných obetí vytrvalo odmietajú. Aj napriek tomu však bude musieť v piatok 9. októbra vypovedať pod prísahou v súvislosti s obvinením zo sexuálneho obťažovania istej Judy Huth. Tá komika zažalovala vlani v decembri. Incident sa mal podľa nej stať v roku 1974 v kalifornskej rezidencii zakladateľa magazínu Playboy Hugha Hefnera, známej ako Playboy Mansion. Žena mala v tom čase 15 rokov.

 

Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však naňho aj tak podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred zhruba troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žiada preto proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Cosby požiadal o zamietnutie žaloby, no súd mu nevyhovel.

 

Rodáka z Philadelphie zažalovali aj ďalšie štyri ženy. Tie podľa vlastných slov utrpeli urážku na cti. Cosby ich totiž prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Komik požiadal aj o zamietnutie týchto žalôb. Minulý mesiac sa pritom na verejnosť dostali informácie, že sa herec v roku 2005 priznal k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými si chcel užiť sex. Komikov právnik Patrick O'Connor následne uviedol, že sedatíva, ktoré Cosby podal ženám, ľudia v 70. rokoch minulého storočia bežne používali na zvýšenie sexuálneho apetítu.

 

William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona