Bill Ward z Black Sabbath má novú kapelu Day of Errors

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 16:06 • 2 min
Bill Ward z Black Sabbath má novú kapelu Day of Errors

LONDÝN - Anglický hudobník Bill Ward má novú kapelu s názvom Day of Errors. Okrem 68-ročného bubeníka, ktorý bol členom legendárnych Black Sabbath, vo formácii pôsobia aj vokalista a gitarista Joe Amodea, a tiež basgitarista a spevák Nick Diltz.

slovakia

left justify in out

S triom hrajú aj Walter Earl (perkusie) a Wardov syn Aron (klávesy).


Muzikant informoval o novej skupine prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "S potešením vám môžem oznámiť, že v túžbe uchovať život môjho bubeníckeho ducha, som pomohol vytvoriť trojčlennú kapelu Day of Errors, v ktorej pôsobia aj dvaja hosťujúci muzikanti hrajúci na klávesy a perkusie," napísal Ward a dodal, že kapela hrá "nahlas a tvrdo". Bubeník taktiež prisľúbil, že skupina čoskoro zverejní ďalšie informácie o svojich plánoch.


William Thomas "Bill" Ward v roku 1968 spoluzakladal spomínanú kapelu Black Sabbath, v ktorej pôsobil s prestávkami do roku 2012. S formáciou vydal napríklad úspešné albumy Paranoid (1970), Master of Reality (1971), Vol. 4 (1972), Sabbath Bloody Sabbath (1973), Sabotage (1975) alebo Born Again (1983). Na zatiaľ poslednom albume kapely 13 (2013) ho nahradil Brad Wilk. Na konte má aj sólové nahrávky Ward One: Along the Way (1990), When the Bough Breaks (1997) a Accountable Beasts (2015). Na svoje sólové počiny si ho prizvali aj bývalí kolegovia z Black Sabbath Ozzy Osbourne a Tony Iommi. Ako člena Black Sabbath ho v roku 2006 uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies