Bill Ward potvrdil, že nebude koncertovať s Black Sabbath

NETKY.SK • 17 Máj 2012, 05:03 • 2 min
Bill Ward potvrdil, že nebude koncertovať s Black Sabbath

Bill Ward potvrdil, že nebude koncertovať s Black Sabbath - Kultúra Bubeník Bill Ward sa nezúčastní na letných koncertoch skupiny Black Sabbath, ktorej je pôvodným členom. Prostredníctvom otvoreného listu o tom informoval na svojej oficiálnej webovej strá

slovakia

left justify in out

img

Bubeník Bill Ward sa nezúčastní na letných koncertoch skupiny Black Sabbath, ktorej je pôvodným členom. Prostredníctvom otvoreného listu o tom informoval na svojej oficiálnej webovej stránke billward.com. Inštrumentalista zostavu slávnej kapely nedoplní na jej vystúpeniach v Birminghame (19. mája), na britskom Download festivale (10. júna), ani na festivale Lollapalooza v Chicagu (3. augusta). Ward podľa vlastných slov dostal ponuku, na základe ktorej mal na týchto koncertoch odohrať tri skladby. "Nebol som ochotný prijať túto ponuku. Nie som pripravený pozerať sa ako so Sabbath hrá iný bubeník, kým ja budem hrať iba tri skladby," uviedol Ward.

Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý predvlani v máji zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997. Bola headlinerom vlastného festivalu Ozzfest a v roku 1998 vydala živý album Reunion. V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom Ricka Rubina nahrávať štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli. V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy. Tony Iommi, Geezer Butler a Ronnie James Dio v rokoch 2006 až 2010 pôsobili v kapele Heaven & Hell.

Black Sabbath oznámili návrat na scénu v najslávnejšej zostave 11. novembra 2011 v losangeleskom klube Whisky a Go Go. Spoluprácu však neskôr odmietol bubeník Bill Ward, ktorý bol nespokojný s kontraktom. Trojica Ozzy Osbourne, Geezer Butler a Tony Iommi však bola ochotná pokračovať aj bez neho. Momentálne by mali v Londýne pripravovať nový štúdiový album, ktorý má producentsky pod palcom Rick Rubin. Pôvodne ho mali nahrávať v Los Angeles, no gitarista Iommi musí v metropole Anglicka absolvovať liečbu v súvislosti s rakovinou.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona