Bill Gates sľúbil 750 miliónov dolárov do fondu na boj proti AIDS

NETKY.SK • 26 Január 2012, 12:44 • 2 min
Bill Gates sľúbil 750 miliónov dolárov do fondu na boj proti AIDS

Bill Gates sľúbil 750 miliónov dolárov do fondu na boj proti AIDS - Svet Šéf spoločnosti Microsoft a filantrop Bill Gates prisľúbil dnes ďalších 750 miliónov dolárov celosvetovému fondu proti šíreniu AIDS, ktorý sa zmieta v problémoch. Gates zároveň vyzva

slovakia

left justify in out

img

Šéf spoločnosti Microsoft a filantrop Bill Gates prisľúbil dnes ďalších 750 miliónov dolárov celosvetovému fondu proti šíreniu AIDS, ktorý sa zmieta v problémoch. Gates zároveň vyzval vlády, aby naďalej pomáhali pri záchrane životov.
      "Toto sú tvrdé ekonomické časy, ale na prerušenie pomoci najchudobnejším ľuďom sveta neexistuje žiadna výhovorka," povedal americký podnikateľ Gates vo švajčiarskom Davose, kde sa koná každoročné stretnutie Svetového ekonomického fóra.
      Svetový fond na boj proti HIV/AIDS, tuberkulóze a malárii (GFATM) pred dvoma dňami oznámil, že jeho výkonný riaditeľ a francúzsky lekár Michel Kazatchkine odstupuje po kritike, týkajúcej sa zneužívania fondu a obmedzovania výdavkov.
      Verejno-súkromná organizácia GFATM so sídlom vo švajčiarskej Ženeve poskytuje približne štvrtinu medzinárodných financií na boj s vírusom HIV a s chorobou AIDS, ako aj väčšinu peňazí na boj s TBC a maláriou.
      Organizácia bola nútená znížiť svoje výdavky a vlani oznámila, že až do roku 2014 nebude poskytovať nové príspevky.
      Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov daruje 750 miliónov dolárov vo forme dlhového cenného papiera - bude to ďalšia injekcia okrem 650 miliónov dolárov, ktorými už charitatívna organizácia Gatesovcov prispela do fondu od jeho založenia pred desiatimi rokmi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies