Bill Gates je sklamaný z rozhodnutia USA ukončiť vzťahy s WHO

NETKY.SK • 5 Jún 2020, 9:39 • 2 min
Bill Gates je sklamaný z rozhodnutia USA ukončiť vzťahy s WHO

NEW YORK - Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft a filantrop Bill Gates je "sklamaný" z rozhodnutia Spojených štátov prerušiť vzťahy so Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) počas pandémie nového koronavírusu. Informovala o tom vo štvrtok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

 

Gates v stredu na tlačovej konferencii uviedol, že USA "určite povzbudzuje" k tomu, aby zostali členom WHO a "pokračovali v podpore, ktorú poskytujú".

 

Trump vyhlásil ukončenie

"Ak potrebujeme zlepšiť WHO, tak to aj spravíme, ale to, aby sme (USA) zostali vo WHO, je kľúčové. Príde aj ďalšia pandémia," varoval Gates.

 

Prezident Trump minulý piatok vyhlásil, že pristupuje k "ukončeniu" vzťahov medzi Spojenými štátmi a WHO, ktorá podľa neho zlyhala v boji proti počiatočnému šíreniu koronavírusového ochorenia COVID-19.

 

Gates uviedol, že s Trumpom sa odvtedy o tejto téme nezhováral ale plánuje tak urobiť, "prinajmenšom nepriamo". Dodal, že verí tomu, že sa nájde spôsob, ako tento problém prekonať.

 

Trump už predtým pozastavil financovanie tejto organizácie a obvinil ju, že je na pozadí globálnej krízy "bábkou" v rukách Číny. Trump povedal, že USA "presmerujú tieto fondy na riešenie iných naliehavých prípadov verejného zdravia vo svete".

 

Gates a konšpirácie

Nadácie Billa a Melindy Gatesovcov patrí medzi najväčších súkromných sponzorov WHO a takisto sa aktívne angažuje v boji proti novému koronavírusu.

 

Gates sa však stal obeťou konšpiračných teórií vrátane názoru, že chce profitovať z vakcín.

 

"Je to istým spôsobom také bizarné, až to chcete považovať za zábavné; nie je to však zábavná vec," povedal v tejto súvislosti. "Je to hlúpe a zvláštne," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona