Bill Cosby zažaloval modelku Beverly Johnson za urážku na cti

NETKY.SK • 22 December 2015, 10:04 • 2 min
Bill Cosby zažaloval modelku Beverly Johnson za urážku na cti

BRATISLAVA - Americký herec Bill Cosby zažaloval Beverly Johnson za urážku na cti. Šesťdesiattriročná modelka totiž v rozhovore pre americký mesačník Vanity Fair uviedla, že ju komik v 80. rokoch minulého storočia nadrogoval. Podľa hercových právnych zástupcov chce Johnson z celej kauzy len vyťažiť pozornosť a peniaze.

slovakia

left justify in out

Predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) žiada o náhradu škody, súdny zákaz na ďalšie šírenie správ o údajnom nadrogovaní a tiež príkaz, aby žena vydala verejné prehlásenie, v ktorom všetko uvedie na pravú mieru. Cosby takisto žiada, aby Johnson odstránila zo svojich memoárov časť, v ktorej popisuje údajný incident. "Viem o prehlásení Billa Cosbyho. V prípade znásilnenia a zneužívania spravia násilníci čokoľvek, aby zastrašili a oslabili ich obete a prinútili ich tak prestať bojovať. Žiadam vás o podporu pre všetky obete. Ďakujem," uviedla rodáčka z Buffala na margo Cosbyho žaloby pre americký mesačník People.


Herec v súčasnosti čelí viac ako 50 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom niektoré zo žien naňho podali aj žaloby. Najnovšie tak urobila Katherine McKee, ktorá tvrdí, že ju herec znásilnil v roku 1971 v hoteli v Detroite. Niekdajšia priateľka Sammyho Davisa Jr. podala na komika žalobu za urážku na cti.


Sedemdesiatosemročný rodák z Philadelphie tento mesiac zažaloval Tamaru Green, Therese Serignese, Lindu Traitz, Louisu Moritz, Barbaru Bowman, Joan Tarshis a Angelu Leslie, ktoré naňho spoločne podali žalobu za urážku na cti, pretože Cosbyho právni zástupcovia verejne označili ich tvrdenia o sexuálnom napadnutí za absurdné a nepravdivé. Cosby ich taktiež zažaloval za urážku na cti. Jeho právnička Monique Pressley uviedla, že tvrdenia menovaných žien poškodili hercovu reputáciu a spôsobili mu stres.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona