Bill Cosby údajne v minulosti obťažoval len 15 ročné dievča

NETKY.SK • 7 December 2014, 11:36 • 2 min
Bill Cosby údajne v minulosti obťažoval len 15 ročné dievča

BRATISLAVA - Losangeleská polícia spustila vyšetrovanie údajného sexuálneho obťažovania istej Judy Huth, ktorého sa mal dopustiť americký herec Bill Cosby ešte v roku 1974, keď mala 15 rokov.

slovakia

left justify in out

Huth podala na 77-ročného komika v utorok žalobu a v piatok sa stretla s detektívmi, ktorí následne začali prípad vyšetrovať.

 

Huth v žalobe taktiež uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Kalifornské zákony umožňujú podať žalobu do troch rokov po tom, ako obeť sexuálneho zločinu zistí, že utrpela ujmu. Žena teraz žiada proces s porotou a bližšie nešpecifikované odškodné. Cosbyho právnik Marty Singer na žalobu zareagoval vyhlásením, že komik sa stal terčom vydierania, pretože Huth žalobu podala až po tom, čo jej Cosby odmietol zaplatiť 250-tisíc dolárov. Okrem toho tvrdí, že Huth neposkytla dostatočné dôkazy o tom, že naozaj utrpela ujmu počas uplynulých troch rokov. Taktiež vyhlásil, že Huth sa už pred desiatimi rokmi pokúšala svoj príbeh predať médiám. Následne preto podal na Losangeleskom vyššom súde žiadosť o zamietnutie tejto žaloby.

 

Predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) čelí v súčasnosti viacerým obvineniam zo sexuálneho zneužívania, pre ktoré sa už v minulosti postavil aj pred súd. Ten však v roku 2006 uzavrel prípad s tým, že ide o tvrdenia proti tvrdeniu. O celej záležitosti sa na verejnosti začalo opäť diskutovať po tom, ako komik Hannibal Buress označil v októbri Cosbyho za násilníka. Následne sa prihlásilo viacero žien, ktoré tvrdia, že ich herec zneužíval. V súvislosti s touto kauzou sa americké televízne spoločnosti rozhodli zrušiť alebo odložiť viaceré hercove projekty. Spoločnosť Netflix odložila plánovanú šou Bill Cosby 77, ktorú nakrútili v júli pri príležitosti hercových 77. narodenín a na svojej webstránke ju mala sprístupniť 28. novembra. Televízia NBC zas zrušila pripravovaný projekt s Cosbym, pričom oficiálny dôvod neuviedla. Cosby tiež nedávno odstúpil zo správnej rady Temple University vo Philadelphii, kde pôsobil 32 rokov. Vojenské námorníctvo Spojených štátov mu vo štvrtok odobralo čestný dôstojnícky titul. V piatok zas neznámy vandal poškodil hercovu hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, na ktorú fixkou napísal "násilník". Predstavitelia Hollywood Chamber of Commerce, ktorí chodník spravujú, incident nahlásili na polícii a následne nechali hviezdu očistiť.

 

William Henry Cosby Jr. okrem spomínaného sitkomu Show Billa Cosbyho účinkoval aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Cosby sa venuje aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents the Cosnarati: State of Emergency (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona