Bill Cosby prišiel kvôli škandálu so sexuálnym obťažovaním o veľa: Odobrali mu aj čestný doktorát

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 11:25 • 2 min
Bill Cosby prišiel kvôli škandálu so sexuálnym obťažovaním o veľa: Odobrali mu aj čestný doktorát

Yaleová univerzita sa prvýkrát vo svojej 300-ročnej histórii rozhodla pristúpiť k takémuto kroku.

slovakia

left justify in out

Známy herec Bill Cosby čelil v poslednom období obrovskému škandálu v súvislosti s obvineniami zo sexuálneho obťažovania. Koncom apríla ho súd uznal vinným zo znásilnenia.

 

Následkom rozsudku pristúpilo množstvo inštitúcii k tomu, že ho vylúčili zo svojich radov. Jednou z nich bola aj prestížna univerzita Yale, na ktorej v roku 2003 získal čestný doktorát. O ten momentálne prišiel. Rovnako stratil aj o funkciu na viac ako 20 ďalších amerických univerzitách.

 

Predstavitelia Yaleu sa vyjadrili, že týmto spôsobom chcú bojovať proti podobným zločinom a podporiť súdny proces s hercom, ktorý sa podľa súdu v roku 2004 dopustil znásilnenia Andrey Constandovej.

 

Prípad Constandovej však zďaleka nie je jediným, z podobného konania Cosbyho totiž obvinilo aj ďalších 50 žien. Herec si však stojí za tým, že ženy s pohlavným stykom súhlasili.

 

Bill Cosby momentálne ostáva v domácom väzení, finálne stanovisko súdu by sa mal dozvedieť 11. júla. Teraz mu však hrozí 10 rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona