Bill Cosby ponúkal ženám peniaze za mlčanlivosť

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 10:45 • 2 min
Bill Cosby ponúkal ženám peniaze za mlčanlivosť

BRATISLAVA - Americký herec Bill Cosby sa pred desiatimi rokmi údajne priznal, že sa pokúšal zaplatiť ženám za mlčanlivosť po tom, ako mal s nimi sex. Sedemdesiatosemročný komik tak mal spraviť počas výpovede v súvislosti s obvinením zo sexuálneho obťažovania Kanaďanky Andrey Constand.

slovakia

left justify in out

Cosbyho vtedy vypočúvali štyri dni v jednom z philadelphských hotelov, pričom prepis jeho výpovede má takmer tisíc strán.


Úryvky z Cosbyho výpovede zverejnil v sobotu na svojej webstránke denník The New York Times, ktorému sa ju podarilo získať. Cosby počas výsluchu okrem iného uviedol aj to, že vie dobre čítať reakcie ľudí. Taktiež sa priznal, že v roku 1976 zaplatil nemenovanej žene a k zadováženiu sedatív s úmyslom podať ich ženám, s ktorými chcel mať sex. Costand v roku 2005 obvinila Cosbyho zo sexuálneho obťažovania, pričom predstaviteľ Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992) pod prísahou uviedol, že jej a tiež niekoľkým ďalším ľuďom podal sedatíva. Cosbyho nakoniec neobžalovali a v roku 2006 obvinenie uzavreli mimosúdnou dohodou. Začiatkom tohto mesiaca však naňho podala žalobu za porušenie dohody o mlčanlivosti, pričom súd požiadala, aby zverejnil celú hercovu výpoveď. Uviedla totiž, že v tom čase ho obvinilo z obťažovania trinásť žien a pri výpovedi sa ho pýtali na všetky. Podľa Constand majú ženy právo vedieť, ako sa herec vyjadril k ich obvineniam.

 

Bill Cosby v súčasnosti čelí viac než 40 obvineniam zo sexuálneho zneužitia, pričom päť z jeho údajných obetí ho aj zažalovalo. Ako prvá tak spravila Judy Huth, ktorú vraj herec obťažoval v roku 1974, keď mala 15 rokov. Prokuratúra Cosbyho v tomto prípade neobvinila, pretože prípad sa stal príliš dávno, čím prekročil premlčaciu lehotu pre zločin aj priestupok. Huth však aj tak naňho podala žalobu za sexuálne obťažovanie, pričom uviedla, že incident, na ktorý si spomenula pred troma rokmi, jej spôsobil úzkosť a značné životné problémy. Žena taktiež chce, aby o hercovej vine či nevine rozhodla porota a požaduje bližšie nešpecifikované odškodné. Zvyšné štyri ženy podali žalobu za urážku na cti, pretože ich Cosby prostredníctvom verejných vyhlásení označil za klamárky. Herec požiadal o zamietnutie týchto žalôb.


William Henry Cosby Jr. účinkoval okrem sitkomu Show Billa Cosbyho aj v seriáli I Spy (1965 - 1968), v prvých dvoch sezónach projektu The Electric Company (1971 - 1977), v Cosbyho prípadoch (1994 - 1995), sitkome Cosby (1996 - 2000) či v snímke Otec je duch (1990). Venuje sa aj hudbe, na konte má albumy ako napríklad Silver Throat: Bill Cosby Sings (1967), At Last Bill Cosby Really Sings (1974) či Bill Cosby Presents The Cosnarati: State Of Emergency (2009).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona