Bill Cosby chce zabrániť vyše desiatke žien, aby proti nemu vypovedali

NETKY.SK • 5 Marec 2018, 08:34 • 2 min
Bill Cosby chce zabrániť vyše desiatke žien, aby proti nemu vypovedali

PHILADELPHIA - Americký herec a komik Bill Cosby chce súdnym rozhodnutím zabrániť vyše desiatke žien vypovedať proti nemu počas opätovného súdneho procesu, ktorý sa má začať 2. apríla.

slovakia

left justify in out

Cosbyho nový právnický tím, ktorý vedie obhajca Michaela Jacksona Tom Mesereau, dnes počas predsúdneho pojednávania čaká spor v tejto otázke s prokurátormi.

Tí od súdu požadujú, aby počas procesu v prípade údajného sexuálneho napadnutia Andrey Constand z roku 2004 umožnil vypovedať aj ďalším 19 ženám. Ich výpovede by mali dokázať, že prípad, ktorý viedol k obvineniu Cosbyho, je v skutočnosti súčasťou päť desaťročí pretrvávajúceho správania predstaviteľa Cliffa Huxtabla zo sitkomu Show Billa Cosbyho (1984 - 1992). Práve tento kontext podľa prokuratúry chýbal porote v prvom procese.

Počas neho dovolil sudca Steven O'Neill okrem Constand vypovedať len jednej žene, zamestnankyni Cosbyho agenta Kelly Johnson. Prokurátori vtedy požadovali o možnosť vypovedať až pre 13 svedkýň. S nadchádzajúcim procesom sa o túto možnosť uchádzajú opäť a do zoznamu pridali ďalších šesť mien vrátane modelky Janice Dickinson. Ak by to v tomto prípade súd povolil, Cosbyho právnici plánujú požiadať o odročenie procesu, aby mali viac času na preskúmanie obvinení, z ktorých niektoré sa datujú do 60. rokov minulého storočia.

Andrea Constand komika obvinila, že ju v roku 2004 nadrogoval a sexuálne zneužil. Osemdesiatročného herca obvinilo zo sexuálneho napadnutia aj ďalších viac ako 50 žien, obžalobe však čelí iba v súvislosti s Constand. Po tom, ako sa vlani porotcovia ani po šiestich dňoch rozhodovania nedokázali jednotne vyjadriť, či sa dopustil trestného činu, sudca vyhlásil proces v tejto veci za zmätočný. Cosby všetky obvinenia odmieta.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona