Bill Clinton: Ali nepremárnil ani jediný deň ľutovaním samého seba

NETKY.SK • 12 Jún 2016, 19:53 • 2 min
Bill Clinton: Ali nepremárnil ani jediný deň ľutovaním samého seba

LOUISVILLE - Zosnulý americký boxer Muhammad Ali si počas svojej športovej i charitatívnej činnosti získal mnoho priateľov medzi osobnosťami rôznych sfér. Viacerí z nich prišli na verejnú rozlúčku v KFC Yum! Center v jeho rodnom Louisville v Kentucky a vystúpili s prejavom. Z približne 15.000 prítomných bolo asi 300 celebrít či hodnostárov.

slovakia

left justify in out

"Jeho najväčší dar tomuto svetu sú deti, ktoré ovplyvnil a inšpiroval. Žiadam vás, aby ste si to zapamätali, pretože v každom z nás je trocha Aliho príbehu. Napriek Parkinsonovej chorobe nepremárnil ani jediný deň ľutovaním samého seba. Hoci ňou trpel viac než tri dekády, vďaka svojmu duchu pozdvihoval všetko navôkol," vyhlásil bývalý prezident USA Bill Clinton, ktorého citoval špecializovaný portál Bad Left Hook.

 

Herec Billy Crystal sa s trojnásobným niekdajším majstrom sveta superťažkej hmotnostnej kategórie zoznámil v roku 1974. "Začínal som ako komik a nedarilo sa mi. Napodobňoval som však Aliho a po víťazstve nad Georgeom Foremanom ma zavolali do televíznej šou, kde bol aj on. Imitácia sa mu nesmierne páčila, neskôr prišiel za mnou a nazval ma svojím malým bratom. Tak mi hovoril až do nášho posledného stretnutia," spomínal Crystal.

 

Smútočnú reč predniesla tiež vdova Lonnie Aliová: "Muhammad vždy inštinktívne vedel, akou cestou sa má vydať. Nepremýšľal nad minulosťou a nepozeral sa zbytočne ďaleko do budúcnosti. Rád sa smial a robil si žarty zo všetkých. Nebál sa smrti, no jeho načasovanie bolo aj naposledy presné. Jeho odchod v dobe, keď žijeme v neistote, by sme nemali prehliadať, Muhammadov život nám totiž poskytne cenné rady. Spriatelil sa s ľuďmi všetkých politických presvedčení, vierovyznaní i rás. Mal spory s vládou, ale nikdy neutiekol. Mal rád Ameriku a chápal, že ťažké rozhodnutia sú daňou za slobodu. Národ by sa mal hodnotiť podľa jeho príslušníkov a Muhammad v každom videl dobro. Dúfal, že jeho život pomôže nám všetkým a našim rodinám."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies