Bilanciu mimoriadnych udalostí rozšírila ďalšia smrteľná nehoda

NETKY.SK • 27 November 2017, 17:32 • 2 min
Bilanciu mimoriadnych udalostí rozšírila ďalšia smrteľná nehoda

BRATISLAVA - Pravdepodobne samovražedný úmysel bol za tragickou udalosťou, ktorá sa počas minulého týždňa odohrala na trati Spišská Nová Ves – Markušovce. Osobný vlak tam zrazil civilnú osobu, ktorá ležala v koľajisku.

slovakia

left justify in out

O nešťastnej udalosti v súvislosti s bilanciou nehôd a mimoriadnych udalostí na železničných tratiach v 47. týždni informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková. Zmienila sa i o zrážke motorového vozidla s vlakom, ku ktorej došlo v úseku medzi stanicami Bratislava Nové Mesto – Bratislava ÚNS, tentoraz mimo železničného priecestia. "Vodička automobilu bola oslnená protiidúcim vozidlom a na priecestí strhla volant a skončila uviaznutá v koľaji. Následne do nej narazil nákladný expres," priblížila udalosť hovorkyňa ŽSR.

 

Do štatistiky mimoriadnych udalostí sa zapísalo aj viacero prípadov neoprávnenej prítomnosti osôb v koľajisku, prípadne v jeho blízkosti. Stalo sa tak napríklad v ŽST Čeľovce, kde sa bezdomovec vyhrážal pokusom o samovraždu. "V ŽST Bratislava-hlavná stanica spadol muž v podnapitom stave medzi odchádzajúcu súpravu a hranu nástupišťa. Bez zjavných zranení ho z koľajiska vyviedli policajti," uviedla Pavliková. Uviedla aj prípad zo ŽST Bratislava východ, kde žena, pôvodom z Ukrajiny, vyliezla na vozeň a následne ju zasiahol elektrický výboj. "Privolaní záchranári odviezli ženu pri vedomí na ošetrenie," informovala hovorkyňa.

 

Vlakovú dopravu komplikovalo v predchádzajúcom týždni aj zimné počasie, najmä na strednom Slovensku. Silné sneženie, hmla a mokrý sneh na koľajniciach spôsoboval meškanie vlakov. V ŽST Horné Srnie a ŽST Žilina vplyvom mrazu primrzla výhybka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies