Bilancia smrtiacich výbuchov v Tchien-ťine stúpla, identifikovali už 145 mŕtvych

NETKY.SK • 27 August 2015, 11:09 • 2 min
Bilancia smrtiacich výbuchov v Tchien-ťine stúpla, identifikovali už 145 mŕtvych

PEKING - Bilancia smrtiacich výbuchov v čínskom prístave Tchien-ťin stúpla na najmenej 145 mŕtvych. Nezvestných stále zostáva 28 ľudí, oznámila dnes čínska štátna televízia CCTV s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Informácia bola zverejnená krátko po oznámení, že čínska polícia v súvislosti s udalosťami v Tchien-ťine zadržala a obvinila 11 osôb zo zanedbania povinností alebo zneužitia právomocí. Sú medzi nimi vrcholní predstavitelia logistickej spoločnosti uskladňujúcej chemikálie v sklade, v ktorom došlo k explóziám. Výbuchy v prístave Tchien-ťin z 12. augusta sa zaradili k najhorším priemyselným nehodám v Číne za ostatné roky. Okrem minimálne 145 mŕtvych si vyžiadali aj takmer 800 zranených.

 

Séria tragických udalostí sa začala požiarom a výbuchmi v skladisku s nebezpečným materiálom, kde boli uložené stovky ton kyanidu sodného - toxickej chemikálie, ktorá môže v styku s vodou vytvárať horľavé látky. Z oblasti museli následne evakuovať tisíce obyvateľov, pretože po obrovskom výbuchu v areáli prístavu boli vo vzduchu zistené jedovaté látky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona