Bilancia obetí zemetrasenia v Nepále je oficiálne najvyššou v dejinách krajiny

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 14:20 • 2 min
Bilancia obetí zemetrasenia v Nepále je oficiálne najvyššou v dejinách krajiny

KÁTHMANDU - Bilancia obetí série zemetrasení, ktoré nedávno postihli Nepál, sa vyšplhala dnes na 8583, čím sa táto udalosť stala najväčšou prírodnou katastrofou v dejinách krajiny. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prvé otrasy zeme postihli Nepál 25. apríla, pričom si vyžiadali 8442 mŕtvych, kým druhá vlna záchvevov, ktorá prišla 12. mája, pripravila o život 141 osôb. Prekonala sa tým tragická bilancia 8500 obetí zemetrasenia z roku 1934.
     

Podľa policajných údajov je medzi mŕtvymi 79 cudzincov a 112 zostáva stále nezvestných. Seizmológovia zaznamenali v danej oblasti za uplynulé tri týždne stovky ďalších dotrasov s magnitúdou dosahujúcou šesť stupňov.
     

Živel zároveň zničil tisícky domov len v samotnej metropole Káthmandu a množstvo ľudí odvtedy býva pod holým nebom. Úrady hlásia problémy s rozdeľovaním humanitárnej pomoci, nepálskej vláde pomáha medzinárodné spoločenstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona