Big John McCarthy dal organizácii UFC košom, odchádza ku konkurencii

NETKY.SK • 16 Január 2018, 14:23 • 2 min
Big John McCarthy dal organizácii UFC košom, odchádza ku konkurencii

BRATISLAVA - Správa prišla veľmi nečakane, John McCarthy sa rozhodol ukončiť svoju rozhodcovskú kariéru v UFC a mieri do konkurenčnej organizácie Bellator FC! TAm však nebude rozhodovať, ale zasadne do komentátorského kresla.

slovakia

left justify in out

Scott Coker prezident Bellatoru FC potreboval náhradu za Jimmyho Smitha. V hre bolo viacero mien. Mike Goldberg, Frank Mir a Chael Sonnen. Nakoniec však Cooker vyhľadal McCarthyho a on na jeho ponuku ihneď prikývol: "V júli som sa zranil keď som učil jedného zo svojich žiakov škrtenie zvané darce choke. Bola to neskutočná bolesť, ledva som vedel hýbať rukami, nasledovali potom 2 operácie. Aj toto bol dôvod, že som chýbal z akcií v druhej polovici roka. Toto zranenie zmenilo všetko. Nechcem držať miesto pred človekom o ktorom viem, že by túto prácu robil lepšie ako ju viem robiť teraz ja."

 

McCarthy má teraz 55 rokov, v UFC je od začiatku. Rozhodoval už na druhom galavečeri UFC. Bol jedným najväčším priekopníkom športu, môžeme mu vďačiť za to kde je tento šport teraz. Podľa jeho nápadov a poznatkov sa tvorili pravidlá novodobej MMA. Patrí mu veľká vďaka preto čo spravil pre tento šport, pomohol ho vyzdvihnúť z prašných pivníc kde sa bojovala ešte ilegálne skoro bez akýchkoľvek pravidiel medzi najuznávanejšie športy na svete.

 

Nemáme však byť zúfalí lebo podľa jeho slov čierne rukavičky nevešia až tak úplne na klinec:

"Milujem rozhodovať. Milujem zápasníkov. Keď hovorím, že som skončil tak som s tým vážne aj skončil. Ľudia si myslia, že jeden deň budem komentovať v Bellatore a druhý deň zasa budem rozhodovať v UFC. Nie toto tak nie je. Na profesionálnej úrovni som skončil, ale naďalej budem spolupracovať so štátnou atletickou komisiou. Či môžem rozhodovať? Samozrejme, že áno. Čo len chcem. Ako ďalej? Po Bellatore 193 budem pracovať na boxerskom galavečeri v Kalifornií. V budúcnosti by som toto chcel rozšíriť aj na štát Nevada. Na medzinárodnej úrovni môžem robiť hocičo. Môžem robiť na dobročinných akciách a aj na menších akciách. Ukončil som kariéru, ale nie úplne. Prvoradou úlohou je ale teraz pre mňa práca v Bellatore."

 

Big John bude debutovať v komentátorskom kresle na galavečeri Bellator 192. Jeho fanúšikovia tento moment už veľmi očakávajú, sú zvedaví ako sa s novou úlohou popasuje, ale podľa toho ako ho poznáme nás určite nesklame.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona