Biffy Clyro zverejnili VIDEOklip ku skladbe Howl

NETKY.SK • 5 August 2016, 16:25 • 2 min
Biffy Clyro zverejnili VIDEOklip ku skladbe Howl

BRATISLAVA - Škótska rocková kapela Biffy Clyro predstavila videoklip k piesni Howl.

slovakia

left justify in out

Tá pochádza z ich siedmej štúdiovky Ellipsis (2016), ktorá vyšla 8. júla a debutovala na prvom mieste britského albumového rebríčka. Pre trojčlennú formáciu šlo už o druhé prvenstvo v albumovom UK Charte, ktorý predtým dobyli s predchádzajúcou nahrávkou Opposites (2013). Novinka Ellipsis obsahuje v základnej verzii jedenásť skladieb, na deluxe edícii sú ďalšie dve bonusové piesne. V rámci turné k albumu sa kapela predstaví aj 21. októbra vo viedenskom Gasometri.


Biffy Clyro vznikli v roku 1995 v Kilmarnocku, pričom od začiatku pôsobia v zostave Simon Neil (gitara a spev), James Johnston (basgitara) a Ben Johnston (bicie). Debutový album Blackened Sky vydali v roku 2002, po ňom nasledovali nahrávky The Vertigo Of Bliss (2003), Infinity Land (2004), Puzzle (2007), Only Revolutions (2009) a spomínané Opposites a Ellipsis.

 

V singlovom UK Charte sa im zatiaľ najlepšie darilo s piesňou Mountains z albumu Only Revolutions, ktorá sa dostala na piate miesto. Medzi ich známe skladby patria aj Saturday Superhouse, That Golden Rule, Many Of Horror či Black Chandelier. Získali napríklad tri NME Awards, tri Kerrang! Awards alebo dve Q Awards.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies