Bielym a červeným perím pokrstili nové Hniezdo záchrany

NETKY.SK • 3 September 2010, 07:12 • 2 min
Bielym a červeným perím pokrstili nové Hniezdo záchrany

Bielym a červeným perím pokrstili nové Hniezdo záchrany

slovakia

left justify in out

img

Vo Všeobecnej nemocnici v Rimavskej Sobote dnes slávnostne bielym a červeným perím pokrstili nové Hniezdo záchrany. Štrnásty inkubátor bude slúžiť na záchranu života nechcených bábätiek, o ktoré sa matka nedokáže sama postarať.
Napriek režimu utajeného pôrodu ženy využívajú aj hniezda záchrany, v ktorých sa zachránilo 25 detských životov. "Na samotnú výstavbu inkubátora sme potrebovali 15.000 eur. Podarilo sa nám získať dvoch sponzorov, a to spoločnosť EcoInvest a Hypernova," povedala TASR autorka projektu a prezidentka občianskeho združenia (OZ) Šanca pre nechcených Anna Ghannamová, ktorá verí, že každé nové hniezdo je nádejou na záchranu života. "My sa síce tešíme, že dieťa žije, no mrzí nás, že nemôže byť so svojou mamou," doplnila.
Podľa riaditeľa nemocnice Rastislava Kubáňa je veľkou cťou, že sa nové Hniezdo záchrany nachádza v zdravotníckom zariadení v Rimavskej Sobote. "Berieme to ako skvalitnenie a rozšírenie nášho prístrojového vybavenia. Ak sa nechcené dieťa nájde, budeme pripravení. Zatiaľ sme sa, našťastie, s takýmto prípadom nestretli," skonštatoval riaditeľ.
Zástupkyňa Hypernovy Andrea Bejtičová je veľmi rada, že ich spoločnosť sa mohla do tohto projektu zapojiť už po štvrtý raz.
OZ Šanca pre nechcených funguje od roku 2004. Prvé hniezda záchrany vznikli v Bratislave, Žiline a Prešove. V súčasnosti ich od piatka 3. septembra začne fungovať už 16.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies