Biely dom zablahoželal Grékom k priebehu volieb

NETKY.SK • 18 Jún 2012, 07:31 • 2 min
Biely dom zablahoželal Grékom k priebehu volieb

Biely dom zablahoželal Grékom k priebehu volieb - Politika Biely dom dnes zablahoželal gréckemu ľudu za to, že v súčasných ťažkých časoch prišiel k volebným urnám. Biely dom zároveň vyzýva Grécko, aby urýchlene vytvorilo novú vládu, ktorá by sa dokázala z

slovakia

left justify in out

img

Biely dom dnes zablahoželal gréckemu ľudu za to, že v súčasných ťažkých časoch prišiel k volebným urnám. 
      Biely dom zároveň vyzýva Grécko, aby urýchlene vytvorilo novú vládu, ktorá by sa dokázala zaoberať pálčivými ekonomickými problémami krajiny. Vo svojom vyjadrení pre médiá, americkí predstavitelia vyjadrili presvedčenie, že Helénska republika ostane aj naďalej členom eurozóny a bude rešpektovať svoj záväzok vykonať ekonomické reformy. 
      Po spočítaní 82,5 % odovzdaných hlasov by konzervatívna a proeurópska Nová demokracia (ND) získala 30 % hlasov a 130 kresiel v parlamente, zatiaľ čo druhá v poradí Zjednotená radikálna ľavica (SYRIZA), odmietajúca podmienky zahraničnej pomoci, 26,6 % a 71 kresiel.
      Takisto proeurópsky orientované Panhelénske socialistické hnutie (PASOK) volilo 12,5 % Grékov, čo by strane zabezpečilo 33 poslancov. ND a PASOK by tak v 300-člennom parlamente spoločne vytvorili väčšinu 163 kresiel, informovala agentúra AP.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies