Biely dom vo februári usporiada globálny bezpečnostný summit

NETKY.SK • 12 Január 2015, 11:59 • 2 min
Biely dom vo februári usporiada globálny bezpečnostný summit

PARÍŽ - Prezident USA Barack Obama pozve spojencov na bezpečnostný summit, ktorý sa uskutoční 18. februára vo Washingtone a jeho témou bude boj proti násilnému extrémizmu.

slovakia

left justify in out

Americký minister spravodlivosti Eric Holder podujatie ohlásil po nedeľňajšom stretnutí s európskymi náprotivkami a ministrami vnútra v Paríži, kde si v rovnaký deň státisíce ľudí uctili pamiatku obetí teroristického násilia spred niekoľkých dní. Streľba v parížskej redakcii týždenníka Charlie Hebdo a následné udalosti si vyžiadali 17 mŕtvych a predstavujú najhoršie útoky na francúzskej pôde za posledné desaťročia.

 

"Zhromaždíme všetkých našich spojencov, aby sme prediskutovali spôsoby, ako pôsobiť proti tomuto násilnému extrémizmu, ktorý existuje na celom svete," povedal Holder pred novinármi v Paríži. Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve po stretnutí konštatoval zhodu v otázke zavedenia "lepšej kontroly nad istými cestujúcimi na základe objektívnych kritérií, s rešpektom voči základným slobodám a bez narúšania cezhraničného pohybu". Vyjadril tiež potrebu čeliť zneužívaniu internetu na šírenie prejavov nenávisti, antisemitské odkazy a verbovanie zraniteľných mladých ľudí na páchanie násilia. Cazeneuve informoval, že ministri vnútra a spravodlivosti EÚ už čoskoro prediskutujú ďalší postup. Podľa nemenovaného zdroja by sa mohlo stretnutie uskutočniť v priebehu budúceho týždňa v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies