Biely dom uvítal zadržanie vysokopostaveného člena al-Káidy v Pakistane

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:24 • 2 min
Biely dom uvítal zadržanie vysokopostaveného člena al-Káidy v Pakistane

Biely dom uvítal zadržanie vysokopostaveného člena al-Káidy v Pakistane

slovakia

left justify in out

img

Biely dom dnes uvítal zadržanie popredného člena teroristickej siete al-Káida, Júnisa  al-Mauritáního v Pakistane, ako príklad spolupráce v boji proti terorizmu. Militant bol podľa Bieleho domu zapojený do plánovania útokov proti záujmom USA a ďalších krajín.
      "Toto je príklad dlhodobej spolupráce medzi USA a Pakistanom v boji proti terorizmu, vďaka ktorej bolo za posledné roky zneškodnených mnoho teroristov," uviedol hovorca Bieleho domu Josh Earnest v reakcii na zadržanie al-Mauritáního.
      Podľa jedného z nemenovaných amerických predstaviteľov al-Mauritání hral "nepochybne ústrednú úlohu pri plánovaní a koordinovaní operácií al-Káidy v Európe, plány sa zameriavali na európske aj americké záujmy".
      Pakistanská armáda dnes vo vyhlásení informovala, že tamojšia tajná služba zatkla troch vysokopostavených členov al-Káidy v spolupráci s americkou spravodajskou službou. "Operácia bola naplánovaná a prevedená s technickou podporou CIA, s ktorou má pakistanská spravodajská služba silné a dlhoročné vzťahy," píše sa vo vyhlásení.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies