Biely dom uvítal slová čínskeho prezidenta o otázke ľudských práv

NETKY.SK • 21 Január 2011, 08:32 • 2 min
Biely dom uvítal slová čínskeho prezidenta o otázke ľudských práv

Biely dom uvítal slová čínskeho prezidenta o otázke ľudských práv

slovakia

left justify in out

img

Biely dom dnes uvítal slová čínskeho prezidenta Chu Ťin-tchaa o ľudských právach a vyzval Peking, aby ďalej pracoval na zlepšení situácie. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.
      Chu v stredu na spoločnej tlačovej konferencii s americkým prezidentom Barackom Obamom povedal, že v otázke ľudských práv v Číne "stále treba mnoho urobiť".
      Hovorca Bieleho domu Robert Gibbs v reakcii na to uviedol, že USA "tieto slová oceňujú", ale budú sledovať kroky čínskej vlády, aby sa uistili, že korešpondujú s tým, čo sa povedalo.
      Gibbs sa tiež vyjadril k otázkam Kórejského polostrova. Povedal, že súhlas Južnej Kórey s ponukou KĽDR na vojenské rozhovory na vysokej úrovni bol "významným krokom vpred".
      Podľa slov Obamovho hovorcu bol tento vývoj čiastočne výsledkom stredajšieho stretnutia medzi americkým prezidentom a jeho čínskym partnerom. Na rokovaní v Bielom dome sa hovorilo aj o KĽDR.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona