Biely dom: Trump zablahoželal Putinovi s prevzatím funkcie prezidenta Ruskej federácie

NETKY.SK • 9 Máj 2018, 02:30 • 2 min
Biely dom: Trump zablahoželal Putinovi s prevzatím funkcie prezidenta Ruskej federácie

WASHINGTON - Americký prezident netrpezlivo čaká, kedy Moskva a Washington budú môcť nadviazať vzťahy, poznamenala tlačová sekretárka Bieleho domu Sara Sandersova. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Donald Trump blahoželal Vladimirovi Putinovi k prevzatiu funkcie prezidenta Ruskej federácie a očakáva, že čoskoro príde čas, kedy sa vzťahy medzi Washingtonom a Moskvou normalizujú. O tom vyhlásila na pravidelnom brífingu pre novinárov tlačová sekretárka Bieleho domu Sara Sandersová. 

    

"Prezident Spojených štátov zagratuloval Putinovi k inaugurácii a netrpezlivo čaká na ten čas, kedy budeme schopní, dúfame, nadviazať vzťahy s Ruskom," povedala Sandersová. V pondelok, 7. mája sa uskutočnila slávnostná inaugurácia prezidenta Ruskej federácie na nové šesťročné funkčné obdobie. Krátko potom Putin podpísal dekrét, definujúci národné rozvojové ciele krajiny, na obdobie do roku 2024. 

 

Pokyn na prípravu príslušného dekrétu dal vedúcemu jeho administratívy Antoniovi Vainovi, na základe správy federálnemu zhromaždeniu od 1. marca 2018. V inštrukcii bolo uvedené, že dokument by mal určiť národné rozvojové ciele Ruska na obdobie do roku 2024, vrátane: zvýšenia počtu obyvateľov a očakávanú dĺžky života až do 78 rokov, zlepšenie životnej úrovne občanov, rast ich reálnych príjmov a dvojnásobne znížiť úroveň chudoby v krajine, zabezpečenie tempa ekonomického rastu vyššieho ako svetové a vstup Ruska do piatich najväčších ekonomík sveta, zlepšenie životných podmienok bývania pre najmenej 5 miliónov rodín ročne, vytváranie mechanizmov podpory talentu. 

 

Podpísaním veľkého programového dekrétu, bezprostredne po prevzatí úradu, Putin pokračoval v tradícii májových dekrétov 11 dokumentov zo 7. mája 2012, ktoré stanovili hlavné úlohy sociálneho a hospodárskeho rozvoja krajiny v nadchádzajúcich rokoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies