Biely dom: Streľba na novinárov dokazuje potrebu reformy zákona o zbraniach

NETKY.SK • 27 August 2015, 07:43 • 2 min
Biely dom: Streľba na novinárov dokazuje potrebu reformy zákona o zbraniach

WASHINGTON - Biely dom vyhlásil, že dnešná streľba na dvoch televíznych žurnalistov dokazuje, že násilie páchané strelnými zbraňami je v Spojených štátoch už príliš bežné, a preto treba podniknúť kroky na sprísnenie zákonov o zbraniach.

slovakia

left justify in out

"Toto je ďalší príklad násilia páchaného strelnými zbraňami, ktoré je až príliš bežné," uviedol podľa tlačovej agentúry DPA hovorca Bieleho domu Josh Earnest.


Hovorca vyzval americký Kongres, aby sa znovu začal zaoberať opatreniami na reguláciu strelných zbraní, ktoré presadzoval prezident Barack Obama po masakre z roku 2012 na základnej škole Sandy Hook v meste Newtown v štáte Connecticut, ale vtedy ich zákonodarcovia odmietli.


"Sú veci, ktoré diktuje zdravý rozum a ktoré môže urobiť iba Kongres, aby sa obmedzilo násilie páchané strelnými zbraňami," dodal Earnest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies