Biely dom poprel, že NSA sleduje domácu internetovú komunikáciu

NETKY.SK • 22 August 2013, 09:22 • 2 min
Biely dom poprel, že NSA sleduje domácu internetovú komunikáciu

WASHINGTON - Biely dom v stredu poprel tvrdenia, že Národná bezpečnostná agentúra (NSA) má program na sledovanie domácej internetovej komunikácie.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bieleho domu Josh Earnest konštatoval, že úsilie NSA "je výlučne zamerané na zahraničie". K domácim informáciám mala podľa neho NSA prístup len príležitostne. Nešlo o systematické sledovanie amerických občanov, citovala Earnesta agentúra Sinchua.

Noviny Wall Street Journal (WSJ) v utorok informovali, že sledovacia sieť NSA má prístup k približne 75 percentám všetkej internetovej komunikácie v USA. Denník sa odvolal na súčasných i bývalých predstaviteľov NSA.

Súd USA pre dohľad nad zahraničným spravodajstvom (FISC) v stredu odtajnil dokumenty, podľa ktorých NSA "neúmyselne" získala každoročne približne 56.000 emailov z domácej komunikácie - a to v rokoch 2008 až 2011, informovala agentúra Reuters. Emaily boli údajne získané v rámci programu, ktorý sleduje komunikáciu podozrivých teroristov zo zahraničia. FISC tvrdí, že NSA mimovoľne získané informácie z domácej komunikácie zničila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies