Biely dom poprel správu o prítomnosti šéfa CIA v Turecku

NETKY.SK • 9 Február 2017, 07:35 • 2 min
Biely dom poprel správu o prítomnosti šéfa CIA v Turecku

WASHINGTON - Biely dom poprel v stredu správu o tom, že riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) Mike Pompeo je Turecku.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bieleho domu Sean Spicer novinárom na tlačovej konferencii povedal, že Pompea práve videl, nepoprel však, že šéf CIA sa chystá do Turecka.

 

Turecký denník Sabah predtým uviedol, že Pompeo je už v Ankare.

 

Podľa nemenovaných predstaviteľov úradu tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana bola návšteva šéfa CIA v Turecku dohodnutá počas utorňajšieho telefonátu medzi Erdoganom a prezidentom USA Donaldom Trumpom.

 

Vzťahy medzi Ankarou a Washingtonom boli za vlády prezidenta USA Baracka Obamu problematické, pretože Turecko žiadalo o vydanie moslimského duchovného Fethullaha Gülena, žijúceho v exile v USA a obviňovaného Ankarou zo zorganizovania nevydareného pokusu o vojenský prevrat v Turecku. Problémy vo vzťahoch oboch krajín spôsobovalo aj naliehanie Turecka, aby Washington prestal podporovať sýrskych kurdských bojovníkov, ktorí sú pridružení k zakázaným kurdským povstalcom v Turecku. Ankara teraz dúfa v zlepšenie vzťahov s USA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies