Biely dom oznámil, že Obama venuje peniaze nadácii na počesť Kayly Muellerovej

NETKY.SK • 27 August 2016, 14:36 • 2 min
Biely dom oznámil, že Obama venuje peniaze nadácii na počesť Kayly Muellerovej

WASHINGTON - Biely dom v piatok oznámil, že prezident Barack Obama plánuje darovať peniaze nadácii založenej na počesť Kayly Muellerovej, Američanky zabitej vlani militantmi z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nadácia sa snaží uctiť si Muellerovú za jej oddanosť humanitárnej práci a pomoci ľuďom v núdzi. Muellerovej otec však v dnes odvysielanom interview pre americkú televíziu ABC News povedal, že Obama v marci 2015 prisľúbil finančný príspevok, ale nikdy ho nedal.


Hovorca Bieleho domu Josh Earnest uviedol, že sa nebude vyjadrovať k súkromným rozhovorom prezidenta. Dodal však, že Obama má v úmysle v budúcnosti nadácii prispieť. Earnest povedal, že spomínaná organizácia patrí k tým druhom charít, ktorým prezident a prvá dáma Michelle Obamová už v minulosti prispeli.


Hovorca Earnest poznamenal, že bolesť a žiaľ, ktorú rodina Muellerovej cíti a prejavuje, je "úplne pochopiteľná".
Muellerovú (26), z amerického štátu Arizona, uniesli v auguste 2013 v sýrskom meste Aleppo, keď odchádzala z nemocnice humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) a chcela sa vrátiť do Turecka.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies