Biely dom nové sankcie proti Rusku ešte stále zvažuje

NETKY.SK • 16 Apríl 2018, 18:39 • 2 min
Biely dom nové sankcie proti Rusku ešte stále zvažuje

WASHINGTON - Biely dom informoval, že rozhodnutie o uvalení nových sankcií proti Rusku padne "v blízkej budúcnosti" a neviaže sa na pondelkový termín, ktorý v nedeľu naznačila veľvyslankyňa USA pri OSN Nikki Haleyová.

slovakia

left justify in out

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Sarah Huckabeeová Sandersová v pondelok podľa agentúry AP uviedla: "Zvažujeme dodatočné sankcie proti Rusku a rozhodnutie padne v blízkej budúcnosti."

 

Veľvyslankyňa Haleyová v nedeľu pre reláciu Face the Nation v americkej televízii CBS povedala, že sankcie voči Moskve budú uplatnené za to, že umožňuje vláde sýrskeho prezidenta Bašára Asada naďalej používať chemické zbrane. Ambasádorka dodala, že americký minister financií "oznámi sankcie v pondelok, ak ich už aj neoznámil".

 

Spojené štáty spolu s Britániou a Francúzskom podnikli cez víkend sériu raketových útokov na Sýriu v reakcii na údajný chemický útok na mesto Dúmá pri metropole Damask, napísala agentúra AP. Sýrska vláda odmieta obvinenia, že použila chemické zbrane.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies