Biely dom nevylučuje cestu prezidenta Obamu na Kubu

NETKY.SK • 18 December 2014, 08:14 • 2 min
Biely dom nevylučuje cestu prezidenta Obamu na Kubu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama nemá konkrétne plány na návštevu Kuby po obnovení diplomatických vzťahov s Havanou, hovorca Bieleho domu však uviedol, že prezident nevylučuje oficiálnu cestu do tejto karibskej krajiny.

slovakia

left justify in out

"Ak sa naskytne vhodná príležitosť na prezidentskú návštevu, som si istý, že ju neodmietne," povedal Josh Earnest pre novinárov. Zároveň pripustil, že budúci šéf Oválnej pracovne by mohol zvrátiť Obamovu novú politiku voči Kube, oznámila dnes agentúra Reuters.
      

Podľa hovorcu by mohol Kongres úplne zrušiť embargo voči Havane ešte pred vypršaním Obamovho mandátu. Republikánsky senátor Jeff Flake, ktorý sprevádzal prepusteného amerického humanitárneho pracovníka Alan Gross z Kuby do USA, uviedol, že väčšina jeho kolegov-zákonodarcov podporuje zmenu v americkej politike voči Ostrovu slobody.
      

"Väčšina mojich kolegov cíti, že k tomu malo prísť už dávno, takže táto politika je správna," povedal Gross s tým, že by bolo chybou, ak by USA neotvorili ambasádu na Kube či nevymenovali veľvyslanca v tejto ostrovnej krajine.
      

Obama a kubánsky prezident Raúl Castro sa zúčastnia na Summite Amerík (SOA), ktorý sa bude konať v apríli v Paname, čím sa ukončí dlhodobá šarvátka v radoch Organizácie amerických štátov (OAS), podotýka agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies