Biely dom nepustil novinárov na spoločnú večeru Trumpa a Kim Čong-una

NETKY.SK • 27 Február 2019, 21:39 • 2 min
Biely dom nepustil novinárov na spoločnú večeru Trumpa a Kim Čong-una

HANOJ - Biely dom odmietol v stredu novinárom agentúr Reuters, AP a Bloomberg účasť na spoločnej večeri prezidenta USA Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Počas úvodného stretnutia sa spravodajca Reuters Jeff Mason Trumpa opýtal, čo chce na summite dosiahnuť a či upustil od svojej požiadavky na denuklearizáciu Severnej Kórey. Trump na druhú otázku odvetil "Nie".

 

Novinár agentúry AP Jonathan Lemire sa potom Trumpa opýtal, či očakáva, že sa mu podarí ukončiť "kórejskú vojnu". Trump odpovedal: "To sa uvidí."

Novinárov následne vyviedli z miestnosti a hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová oznámila, že na večeru Trumpa a Kim Čong-una budú mať prístup len fotografi. Nakoniec umožnili účasť jednému novinárovi z tlačených médií a jednému z rozhlasu.

 

Sandersová toto rozhodnutie zdôvodnila tým, že v dôsledku "citlivej povahy rokovaní sme vstup novinárov obmedzili na menšiu skupinu".

Biely dom však predtým uviedol, že prístup na stretnutie bude mať 13 novinárov, ktorí prezidenta Trumpa sprevádzajú na každom jeho stretnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies