Biely dom monitoruje kryptomeny

NETKY.SK • 3 December 2017, 18:45 • 2 min
Biely dom monitoruje kryptomeny

WASHINGTON, D.C. - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa oznámila, že v dôsledku nedávnych prudkých cenových výkyvov na trhu začala sledovať Bitcoin a ďalšie kryptomeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tlačová tajomníčka Bieleho domu Sarah Sandersová povedala počas tlačového stretnutia vo štvrtok, že Bitcoin a ďalšie kryptomeny sú monitorované ich tímom.

Na otázku reportéra o tom, či americká vláda plánuje reguláciu trhu kryptomien, Sandersová povedala, že k tejto téme momentálne nie je k dispozícii žiadne konkrétne oznámenie. Dodala, že o tejto téme začal hovoriť na stretnutí začiatkom týždňa člen tímu Vnútornej bezpečnosti Tom Bossert.

 

img

 

"Viem, že je to niečo, čo [Tom Bossert] sleduje a budeme vás informovať, keď k tomu budeme mať niečo ďalšie," pokračovala Sandersová.

Už začiatkom roka sa z Bieleho domu ozývali hlasy, že skúmajú technológiu blockchain ako spôsob zlepšenia operácií vlády USA. Komentár hlavného ekonóma Marka Calabriu v marci pre viceprezidenta Mikea Pencea naznačovali, že v tom čase panovalo v Bielom dome nadšenie z technológie blockchain a v nasledujúcich rokoch by sme mohli vidieť jej širšie využitie.

 

img

 

Na druhej strane je však zjavné, že Bitcoin sa definitívne dostal do národného povedomia. Aj keď nedošlo k žiadnemu konkrétnemu vyhláseniu, rastúca popularita a rast ich hodnoty potvrdzujú fakt, že kryptomeny sa dostávajú do povedomia americkej verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies