Biely dom je sklamaný udelením azylu Edwardovi Snowdenovi v Rusku

NETKY.SK • 2 August 2013, 06:57 • 2 min
Biely dom je sklamaný udelením azylu Edwardovi Snowdenovi v Rusku

WASHINGTON - Spojené štáty dnes vyjadrili sklamanie nad tým, že Rusko sa rozhodlo udeliť dočasný azyl bývalému pracovníkovi amerických tajných služieb Edwardovi Snowdenovi, ktorý je na úteku.

slovakia

left justify in out

Biely dom uviedol, že americký prezident Barack Obama možno upustí od účasti na summite v Moskve, ktorý má byť v septembri, informovala tlačová agentúra Reuters. 

Hovorca Bieleho domu Jay Carney označil udelenie azylu Snowdenovi za "nešťastný vývoj" a povedal, že sú tým "mimoriadne sklamaní".

Na otázku, či udelenie azylu Snowdenovi ovplyvní Obamovo rozhodnutie stretnúť sa na summite s ruským prezidentom Vladimirom Putinom, hovorca odpovedal, že zvažujú prospešnosť summitu.

Po rozhodnutí Ruska nie je teraz jasné, či sa uskutočnia americko-ruské rozhovory na vysokej úrovni. Boli naplánované na budúci týždeň medzi ministrami zahraničných vecí a obrany oboch krajín, poznamenal nemenovaný americký predstaviteľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies