Biely dom: Ešte najmenej jeden Američan je rukojemníkom na Blízkom východe

NETKY.SK • 10 Február 2015, 21:14 • 2 min
Biely dom: Ešte najmenej jeden Američan je rukojemníkom na Blízkom východe

WASHINGTON - Ešte najmenej jeden Američan je zadržiavaný na Blízkom východe ako rukojemník. Novinárom to dnes oznámil hovorca Bieleho domu Josh Earnest po tom, čo Washington potvrdil smrť unesenej 26-ročnej americkej humanitárnej pracovníčky Kayly Muellerovej.

slovakia

left justify in out

"Nerozprávame o jednotlivých prípadoch Američanov, ktorí sú zadržiavaní ako rukojemníci, ale vieme o ďalších amerických rukojemníkoch v regióne," vyhlásil hovorca Ernest na brífingu. Reagoval tak na otázku novinára, či militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) väznia nejakého ďalšieho amerického rukojemníka.

 

Hovorca Bieleho domu odmietol poskytnúť ďalšie podrobnosti, dodala tlačová agentúra Reuters.

 

"Nebudem sa púšťať do konkrétnych diskusií o prípadoch jednotlivcov, ktorí sú zadržiavaní ako rukojemníci - predovšetkým preto, že nie sme presvedčení, že je v ich záujme rozprávať o nich verejne," vysvetlil Earnest.

 

"Na verejnosť sa však dostali správy najmenej o jednom ďalšom americkom rukojemníkovi, zadržiavanom v Sýrii," dodal hovorca.

 

Rodina amerického novinára Austina Ticea, ktorý zmizol v sýrskej metropole Damask v auguste 2012, keď robil reportáže o sýrskej občianskej vojne, usporiadala minulý týždeň vo Washingtone tlačovú konferenciu a informovala o jeho prípade.

 

Podľa rodiny však nie je jasné, ktorá organizácia ho zadržiava, ale údajne to nie je Islamský štát ani sýrska vláda, napísala agentúra AP.

 

Muellerová je štvrtým Američanom, ktorý zahynul v zajatí Islamského štátu. IS tvrdí, že ju usmrtil nálet jordánskej armády. Ďalším trom Američanom IS odrezal hlavu - novinárom Jamesovi Foleymu a Stevenovi Sotloffovi, ako aj humanitárnemu pracovníkovi Petrovi Kassigovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies