Biely dom a Texas určili koordinátorov riešenia eboly v meste Dallas

NETKY.SK • 18 Október 2014, 07:25 • 2 min
Biely dom a Texas určili koordinátorov riešenia eboly v meste Dallas

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama a texaský guvernér Rick Perry v piatok vymenovali troch činiteľov na pomoc pri identifikácii a sledovaní ľudí, ktorí sa dostali do priameho kontaktu s trojicou osôb infikovanou na vírus eboly v meste Dallas.

slovakia

left justify in out

Oznámila to dnes agentúra Reuters, citujúc Biely dom. Perry si na túto úlohu vybral W. Nima Kidda, šéfa texaskej divízie pre krízové situácie (TDEM), ktorý bude dohliadať na riešenie príslušných bezpečnostných opatrení na štátnej úrovni. Dopĺňať ho bude skúsený federálny činiteľ Kevin Hannes z Federálneho úradu pre krízové riadenie (FEMA), ktorý pôsobí na severe Texasu.
      

Biely dom zároveň vyšle do Dallasu Adriana Saenza, Obamovho námestníka riaditeľa pre medzivládne záležitosti, ktorý bude úzko spolupracovať s Ronom Klainom. Toho šéf Oválnej pracovne už skôr určil za vrchného koordinátora pre mimoriadnu situáciu spojenú s opatreniami týkajúcimi sa šírenia eboly v Spojených štátoch.
      

Obamova administratíva v tejto súvislosti čelí tvrdej kritike zo strany niektorých kongresmanov, ktorí považujú doterajšie opatrenia za nedostatočné. Obama vo štvrtok povedal, že zakázať cestovanie z afrických krajín, kde sa vírus šíri, by nebolo také účinné ako súčasné programy kontroly cestujúcich na veľkých letiskách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona