Bielorusko si ide svoje, minulý týždeň tam odštartovala najvyššia futbalová súťaž

NETKY.SK • 23 Marec 2020, 09:39 • 2 min
Bielorusko si ide svoje, minulý týždeň tam odštartovala najvyššia futbalová súťaž

MINSK - Kým po celom svete sa športový život pre pandémiu nového koronavírusu zastavil, v Bielorusku vo štvrtok odštartovala nová sezóna najvyššej futbalovej súťaže. Podľa bývalého bieloruského reprezentanta Alexandra Hleba nikto v tejto krajine neberie situáciu vážne.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vyzerá to tak, akoby sa v Bielorusku o koronavírus nikto nezaujímal. Každý vie, čo sa deje v Španielsku či Taliansku, kde to nevyzerá dobre. V našej krajine si však prezidentská administratíva myslí, že to nie je také vážne," vyjadril svoje pohoršenie 39-ročný bývalý hráč Arsenalu či Barcelony.

 

 

Jeden z najznámejších bieloruských futbalistov naposledy pôsobil v Minsku v klube FC Isloch a v rodnej krajine zostal aj po skončení profesionálnej kariéry. "S rodinou sa zdržujem väčšinou doma, no keď idem von, ulice a reštaurácie sú plné," povedal pre britský denník The Sun.

 

img

 

Irónia v každej vete

Bieloruská liga je jednou z mála futbalových súťaží vo svete, ktorá sa hrá. "Celý svet teraz sleduje bieloruskú ligu. Každý by si mal zapnúť televízor a pozerať sa na zápasy. Keď prerušili sezónu v zámorskej NHL, množstvo hokejistov odišlo hrať do Ruska. Možno by Lionel Messi a Cristiano Ronaldo mali prísť do bieloruskej ligy, aby mohli pokračovať v sezóne," vyjadril sa bývalý záložník VfB Stuttgart, Arsenalu Londýn či FC Barcelona.

 

img

 

Prezident odporúča prácu na poli

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko už vo štvrtok odsúdil celosvetovú "psychózu", akú podľa jeho slov vyvolala pandémia nového druhu koronavírusu a varoval, že panika môže byť ničivejšia než samotná nákaza. Zároveň Bielorusom odporučil, aby zachovali pokoj a pracovali napríklad na poli. "Traktor vylieči každého. Polia vyliečia všetkých," povedal 65-ročný prezident.

 

img

 

Situácia v krajine nevyzerá ružovo

Bielorusko, krajina so zhruba 9,4 mil. obyvateľov, na svojom území oficiálne evidovala 76 nakazených koronavírusom, z toho 15 osôb sa už vyliečilo. Celosvetovo bolo v pondelok ráno v 167 krajinách/regiónoch potvrdených takmer 340-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu 14 706 osôb.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies