Bielorusko: Opozícia sa zrejme opäť nedostala do parlamentu

NETKY.SK • 24 September 2012, 06:32 • 2 min
Bielorusko: Opozícia sa zrejme opäť nedostala do parlamentu

Bielorusko: Opozícia sa zrejme opäť nedostala do parlamentu

slovakia

left justify in out

img

Na základe predbežných informácií nebol v nedeľňajších voľbách zvolený do nového bieloruského parlamentu žiadny zástupca opozície. Na tlačovej konferencii to v noci nadnes v Minsku povedala predsedníčka ústrednej volebnej komisie Lidija Jermošinová.
      "Ešte sme nemali čas študovať informácie osobne ..., ale je nepravdepodobné, že nikto neprešiel (z opozičných kandidátov)," citovala Jermošinovú ruská tlačová agentúra RIA Novosti.
      Opozícia sa do bieloruského parlamentu nedostala ani v rokoch 1999 a 2004. Na týchto voľbách sa zúčastnili dve opozičné sily: hnutie Za slobodu a komunisti. Dve najväčšie - Bieloruský národný front a Zjednotená občianska strana - svojich kandidátov stiahli z predvolebnej kampane na protest proti perzekúcii zo strany bieloruských úradov.
      Podľa Jermošinovej bolo zvolených 109 zo 110 poslancov dolnej komory parlamentu. Účasť dosiahla 74,3 percenta, či ju však ovplyvnil bojkot opozície, ktorá vyzvala voličov, aby išli na huby alebo rybolov, nekomentovala. Najaktívnejší boli voliči vo Vitebskskej oblasti, kde bola vyše 80-percentá účasť, najmenej voličov (60 percent), hlasovalo v hlavnom meste Minsk.
      Organizácia pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) má v Bielorusku 330 pozorovateľov a svoje hodnotenie volieb by mala zverejniť v pondelok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies