Bielorusko odpovedalo na nové sankcie Západu! Zakáže lety z EÚ a Británie

NETKY.SK • 6 December 2021, 21:51 • 2 min
Bielorusko odpovedalo na nové sankcie Západu! Zakáže lety z EÚ a Británie

MINSK - Bielorusko sa odplatilo medzinárodnému spoločenstvu za najnovšie kolo sankcií uvalením vlastných zákazov vstupu a obmedzení dovozu.

slovakia

left justify in out

V pondelok tieto kroky oznámilo ministerstvo zahraničných vecí v Minsku, informuje tlačová agentúra DPA. Bielorusko zakáže "dovoz množstva tovarov pochádzajúcich zo štátov uplatňujúcich neoprávnené protibieloruské sankcie", uviedlo ministerstvo.

 

img

 

Bielorusko zavedie aj obmedzenia pre letecké spoločnosti z Európskej únie a Británie. Ide o odplatu za sankcie voči bieloruským štátnym aerolíniám Belavia za ich úlohu v migračnej kríze na východnom okraji EÚNázvy spoločností a mená jednotlivcov postihnutých sankciami neboli konkretizované, ako ani krajiny, proti ktorým je namierený zákaz dovozu nešpecifikovaných tovarov.

 

Súvisiaci článok: Lukašenko pohrozil rozmiestnením jadrových zbraní v Bielorusku

 

V oznámení ministerstva sa však zdôrazňuje dôležitosť posilňovania ekonomických vzťahov s RuskomMinulý týždeň EÚ, Británia, Spojené štáty a Kanada uvalili na Bielorusko nové sankcie. Ako dôvod uviedli, že Minsk sa naďalej snaží podnecovať krízu na hranici s EÚ, keď zámerne prepravuje utečencov z vojnových krajín do Minska a umožňuje im ďalej cestovať smerom k Poľsku, Litve a Lotyšsku.

 

img

 

Mnohí migranti sú v pohraničnej oblasti uviaznutí celé týždne, čakajú tam a dúfajú, že v ceste do Európy budú pokračovaťPoľsko podľa údajov štátnej pohraničnej stráže dosiaľ zaznamenalo približne 40 000 pokusov o ilegálne prekročenie hranice, z nich 8 900 v novembri.

 

Mohlo by vás zaujímať: Lukašenko plánuje tvrdo zakročiť voči opozícii. Migrantov v Bielorusku nechce

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona