Bielorusko na MS s tímom zo Slovakia Cupu

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 14:58 • 2 min
Bielorusko na MS s tímom zo Slovakia Cupu

MINSK - Bieloruská hokejová reprezentácia sa na 77. majstrovstvách sveta predstaví v rovnakej zostave, v akej triumfovala na minulotýždňovom turnaji Slovakia Cup v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Výber trénera Andreja Skabelku, ktorému na bieloruskej lavičke pomáha Ľubomír Pokovič, doplnil ešte obranca Alexander Jeronov. V domácom prostredí sa bude individuálne pripravovať útočník Sergej Drozd, ktorého môže realizačný tím v prípade potreby povolať do dejiska šampionátu. Bielorusi hneď v úvode nezaplnia kompletnú súpisku pre MS, chcú počkať na vývoj sérií v 1. kole play-off v zámorskej NHL a AHL. V prípade skorého vypadnutia by do úvahy prichádzal štart útočníka Michaila Grabovského z mužstva Toronto Maple Leafs (NHL) či obrancu Dmitrija Korobova z tímu Syracuse Crunch (AHL).

Súpermi Bieloruska v základnej skupine v Štokholme budú postupne Česko, Slovinsko, Švédsko, Kanada, Nórsko, Dánsko a Švajčiarsko.

Nominácia reprezentácie Bieloruska na 77. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji:

Brankári: Dmitrij Miľčakov (Metallurg Žlobin), Vitalij Belinskij (Junosť Minsk), Stepan Goriačenskich (Donbass Doneck, Ukr./KHL)
Obrancovia: Oleg Goroško, Pavel Černook (obaja Dinamo Minsk, Biel./KHL), Andrej Filičkin, Jaroslav Maslenikov (obaja Gomeľ), Iľja Šinkevič, Iľja Kaznadej (obaja Metallurg Žlobin), Roman Graborenko (Albany Devils, USA/AHL), Alexander Jeronov (Šachťor Soligorsk)
Útočníci: Konstantin Koľcov (Atlant Mytišči, Rus./KHL), Jevgenij Kovyršin (Severstaľ Čerepovec, Rus./KHL), Alexander Kitarov, Alexander Kulakov, Dmitrij Meleško, Andrej Stas (všetci Dinamo Minsk/KHL), Arťom Kislyj (Neman Grodno), Viačeslav Andriuščenko (Metallurg Žlobin), Michail Stefanovič, Jevgenij Solomov (obaja Gomeľ), Alexej Jefimenko (Šachťor Soligorsk), Artur Gavrus (Owen Sound Attack, Kan./OHL), Alexej Uragov (Torpedo Nižnij Novgorod, Rus./KHL), Arťom Demkov (Hamburg/Nem.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies