Bielorusko dohodu o voľnom obchode s Ukrajinou nezruší

NETKY.SK • 29 December 2015, 10:36 • 2 min
Bielorusko dohodu o voľnom obchode s Ukrajinou nezruší

KYJEV - Bielorusko nezruší dohodu o voľnom obchode s Ukrajinou. Uviedla to tento týždeň štátna tajomníčka ukrajinského ministerstva hospodárstva Natalia Mykolská po stretnutí so svojím bieloruským náprotivkom. Informovala o tom ukrajinská agentúra Ukrinform.

slovakia

left justify in out

"Na stretnutí sme prerokovali všetky urgentné záležitosti týkajúce sa obchodu. Najdôležitejšie je, že bieloruská strana dohodu o voľnom obchode s Ukrajinou neruší," uviedla Mykolská.

 

V polovici decembra ruský prezident Vladimir Putin rozhodol o pozastavení platnosti zmluvy o zóne voľného obchodu pre Ukrajinu, a to od 1. januára budúceho roka. Jej pozastavenie pred niekoľkými dňami schválil aj ruský parlament.

Dôvodom je fakt, že od 1. januára budúceho roka vstúpi do platnosti dohoda o voľnom obchode medzi Ukrajinou a Európskou úniou, ktorá je súčasťou asociačnej dohody. Moskva už niekoľkokrát dala najavo obavy z voľného obchodu Ukrajiny s EÚ. Poukazovala najmä na to, že takýto krok by mohol viesť k nekontrolovateľnému prílevu európskeho tovaru na ruský trh.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona